Arhiv obvestil

Spoštovani obiskovalci

Glede na aktualne epidemiološke razmere v državi,  Ministrstvo za zdravje izvajalcem institucionalnega varstva, ki izvajamo tudi zdravstveno dejavnost, priporoča:

 • Uporabo zaščitnih mask za vse zaposlene v domu in obiskovalce, ki prihajajo neposredno v stik s stanovalci,
 • poudarek na higieni rok in razkuževanju rok,
 • redno prezračevanje prostorov,
 • redno čiščenje in razkuževanje površin ki se jih pogosto dotikamo,
 • vzdrževanje fizične razdalje, kjer je to mogoče,
 • omejitev obiskov na največ dva zdrava obiskovalca sočasno.

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje navedenih priporočil in vas lepo pozdravljamo.

Jasmina Tomažič, direktorica

po pooblastilu

Ilirska Bistrica, 22.07.2022                                                                           Nadja Vidmar, strokovna vodja

Spoštovani obiskovalci,

obveščamo vas, da je bila v našem domu potrjena okužba z virusom SARS-CoV-2.
Ob vstopu v dom priporočamo uporabo zaščitnih mask in obvezno razkuževanje rok.

Jasmina Tomažič, direktorica
po pooblastilu                                                                                              Varja Kamenšek, vodja FRS

Ilirska Bistrica, 08. 07. 2022

Obvestilo za obiskovalce doma:

Od ponedeljka, 07.03.2022 bomo obiskovalcem doma, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT omogočili brezplačno testiranje s testom HAG. Testiranje bo potekalo vsak dan od 15. do 16. ure, pred vstopom v dom.

Jasmina Tomažič

direktorica

Ilirska Bistrica, 05.03.2022

OBVESTILO O OMEJITVI OBISKOV NA ENO ZDRAVO OSEBO

Obveščamo vas, da glede na izredno povečano število okužb s Covid-19 v lokalnem okolju ter drugimi respiratornimi obolenji, v skrbi za zdravje in varnost tako stanovalcev kot zaposlenih v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica, omejujemo obiske na eno zdravo osebo na dan pri stanovalcu. Vstop v dom je mogoč le pri glavnem vhodu z vednostjo receptorja.

Zdrava oseba mora ob obisku svojca upoštevati vse ukrepe:

 • Izpolnjevati PCT pogoj z dokazilom osebnega dokumenta,
 • Dosledno razkuževanje rok,
 • Pravilna nošnja obrazne kirurške ali PFF2 maske,
 • Osebna distanca 1,5 metra.

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja naših stanovalcev, ki spadajo v najranljivejšo in s tem ogroženo populacijo, zato SE VAM OB UVEDENEM UKREPU ZAHVALJUJEMO ZA VAŠE ZAUPANJE IN RAZUMEVANJE.

JASMINA TOMAŽIČ

DIREKTORICA

Ilirska Bistrica, 16.11.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci,

V skladu s 5. alinejo 1. točke 6. člena Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2 (Ur.l. RS, št. 142/21), vas obveščamo, da je predvideno od ponedeljka, 13.09.2021 dalje za vse obiskovalce obvezno dokazilo PCT pogoja.

V primeru, da ne bo izpolnjen en od PCT pogojev, se bo obisk zavrnil!

Naša dolžnost je čim bolje zavarovati zdravje naših stanovalcev kot zaposlenih. Zato prosimo, da navodila spoštujete tudi v nadalje in sicer:

 • Obiski so omogočeni ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov in previdnostjo vseh! V PROSTORIH DOMA STAREJŠIH OBČANOV ILIRSKA BISTRICA JE OBVEZNO NOŠENJE OBRAZNE MASKE IN REDNO RAZKUŽEVANJE ROK.
 • OBISKOVALCI ŠE VEDNO VSTOPAJO SAMO SKOZI GLAVNI VHOD Z VEDNOSTJO RECEPTORJA (zaradi preverjanja PCT pogojev ter beleženja sledljivosti). 
 • Na obisk pridite le zdravi in z upoštevanjem socialne distance!

 Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje vnosa okužb v dom.

Jasmina Tomažič

Direktorica

Ilirska Bistrica, 08.09.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci,

Kot spremljate iz raznih medijev se pandemija COVID-19 ne umirja. V lokalnem okolju ponovno beležimo porast okužb. Kljub temu, da v DSO Ilirska Bistrica beležimo trenutno 89% precepljenost pri stanovalcih in 71% pri zaposlenih, smo še vedno zelo izpostavljeni morebitni okužbi.

Resnično si ne želimo ponovno takšne jeseni in zime, kot sta bili minuli.

V slad temu vas ponovno naprošamo:

 • Obiski so omogočeni ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov in previdnostjo vseh! V PROSTORIH DOMA STAREJŠIH OBČANOV ILIRSKA BISTRICA JE OBVEZNO NOŠENJE OBRAZNE MASKE IN REDNO RAZKUŽEVANJE ROK. 
 • OBISKOVALCI ŠE VEDNO VSTOPAJO SAMO SKOZI GLAVNI VHOD Z VEDNOSTJO RECEPTORJA (zaradi podpisa izjave in sledljivosti vstopa v dom).
 • Na obisk pridite le zdravi z upoštevanjem socialne distance!
 • Priporočljivo je izpolnjevanje PCT pogoja

Zahvaljujemo se za razumevanje in upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje vnosa okužb v dom in upoštevanje pripravljenega protokola ob  vašem obisku v domu.

Jasmina Tomažič

Direktorica

Ilirska Bistrica, 26.08.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Skladno z navodili Strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 predhodna najava za obisk stanovalcev ni več potrebna. V nadalje pa priporočamo omejitev obiskovalcev na največ 2 osebi hkrati na stanovalca.

OBISKOVALCI ŠE VEDNO VSTOPAJO SAMO SKOZI GLAVNI VHOD Z VEDNOSTJO RECEPTORJA (zaradi podpisa izjave in sledljivosti vstopa v dom).

OBISKI SO OMOGOČENI OB UPOŠTEVANJU STROGIH HIGIENSKIH UKREPOV IN PREVIDNOSTJO VSEH. V PROSTORIH DOMA STAREJŠIH OBČANOV ILIRSKA BISTRICA JE OBVEZNO NOŠENJE OBRAZNE MASKE IN REDNO RAZKUŽEVANJE ROK.

Tudi v nadalje bomo intenzivno spremljali morebitne simptome povezane s Covid-19 pri vseh stanovalcih in zaposlenih ter ravnali v skladu z vsemi že uvedenimi preventivnimi ukrepi.

Zahvaljujemo se za spoštovanje vseh splošnih ukrepov za zajezitev COVID-19.

JASMINA TOMAŽIČ, DIREKTORICA

Ilirska Bistrica, 21.05.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Obveščamo vas, da smo v tem tednu v našem Domu pričeli skladno z navodili Strokovne svetovalne skupine ministrstva za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 s cepljenjem stanovalcev in zaposlenih, pri katerih je bila v zadnjih šestih mesecih potrjena okužba s koronavirusom.

Glede na starost stanovalcev in že prebolelo okužbo bodo cepljeni le z enim odmerkom cepiva PfizerBioNTech.

Tudi v nadalje bomo intenzivno spremljali morebitne simptome povezane s Covid-19 pri vseh stanovalcih in zaposlenih ter ravnali v skladu z vsemi že uvedenimi preventivnimi ukrepi.

V imenu vseh stanovalcev in zaposlenih se zahvaljujem vsem za spoštovanje vseh splošnih ukrepov za zajezitev COVID-19.

SKUPAJ NAM BO USPELO.                         JASMINA TOMAŽIČ, DIREKTORICA

Ilirska Bistrica, 07.05.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci doma,

Ob ponovnem zaprtju doma (od 02.04.2021 do vključno 08.04.2021) je vodstveni  tim Doma starejših občanov Ilirska Bistrica,  na podlagi konzultacije z epidemiologinjo dr. Tatjano Frelih na današnjem sestanku sprejel odločitev, da od petka, 09.04.2021 dalje, ponovno omogočimo obiske pod navedenimi pogoji:

OBISKOVALCI ŠE VEDNO VSTOPAJO SAMO SKOZI GLAVNI VHOD Z VEDNOSTJO RECEPTORJA (zaradi podpisa izjave in sledljivosti vstopa v dom).

 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo, največ 3x na teden pri posameznem stanovalcu (če so obiskovalci iz istega gospodinjstva, sta dovoljeni dve zdravi osebi).

OBISKI SO MOŽNI SAMO PO PREDHODNI NAJAVI NA TEL. ŠTEVILKO 070 773 290, KI BO NA RAZPOLAGO OD PONEDELJKA DO PETKA OD 11. DO 14. URE. Zaradi spremenjene organizacije dela vas prosimo, da se držite navedene telefonske številke in časa najave.

 • Priporočen čas obiskov je vsak dan med 9.  in 11. uro  in med 14. in 17. uro.
 • Priporočamo, da so obiski s stanovalci zunaj, oziroma v dnevnih prostorih (skupni prostori v bivalnih skupinah in oddelkih ali v dvorani).

OBISKI SO OMOGOČENI OB UPOŠTEVANJU STROGIH HIGIENSKIH UKREPOV IN PREVIDNOSTJO VSEH. V PROSTORIH DOMA STAREJŠIH OBČANOV ILIRSKA BISTRICA JE OBVEZNO PRAVILNO NOŠENJE OBRAZNE MASKE IN REDNO RAZKUŽEVANJE ROK.

Vsi dodatni ukrepi so namenjeni zaščiti stanovalcev, zato vas prosimo, da upoštevate vsa navedena priporočila in usmeritve in da z njimi seznanite tudi druge sorodnike.

Za obvestila uporabljamo spletno stran našega doma, facebook profil in navodila, ki smo jih pripravili za obiskovalce.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje, upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje vnosa okužb v dom in upoštevanje vseh navedenih pogojev ob  obisku v domu. Želimo si, da skupaj dosežemo zastavljeni cilj, ostanimo zdravi!

Lep pozdrav!

Nadja Vidmar                                                                                  Jasmina Tomažič
strokovna vodja                                                                              direktorica

Ilirska Bistrica, 08.04.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci,

Dne 23.03.2021 smo na spletni strani Doma starejših občanov Ilirska Bistrica in na domski facebook strani objavili informacijo o ponovni prisotnosti okužbe s Covid-19 pri stanovalcih. Stanovalci so bili cepljeni z dvema odmerkoma cepiva. Okužbo prebolevajo z blagimi simptomi in se počutijo dobro, kar pripisujemo ravno cepljenju.

S priporočili stroke in možnostjo prenosa okužbe med zaposlenimi in med stanovalci, izvajamo v Domu redno tedensko testiranje zaposlenih s HAT testi na Covid-19.

Na podlagi Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20 in 175/20 – ZIUOPDVE), smo sprejeli odločitev o popolni prepovedi obiskov od 02.04.2021 do vključno 08.04.2021. Žal imamo povečano število okužb tudi v lokalnem okolju.

Težko nam je, ko vas moramo ponovno obvestiti o zaprtju Doma. Zavedamo se negativnih vplivov  na psihično stanje stanovalcev ob prepovedi obiskov in da so potrebe po stikih s svojci in prijatelji bistvenega pomena.

Spoštovani svojci in obiskovalci, zahvaljujemo se vam za razumevanje in upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje vnosa okužb v Dom in upoštevanje pripravljenega protokola ob vašem obisku v Domu.

Želimo Vam blagoslovljene velikonočne praznike, polne upanja, zdravja in ljubezni.

DIREKTORICA Jasmina Tomažič

Ilirska Bistrica, 31.03.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Obveščamo vas, da v našem Domu ponovno beležimo prisotnost okužbe s Covid-19 pri stanovalcih. Vsi okuženi stanovalci so bili 22.01.2021 cepljeni z drugim odmerkom cepiva Pfaizer in BioNTech in se počutijo dobro. Ravno zaradi cepljenja ocenjujemo, da prebolevajo okužbo z zelo blagimi simptomi.

V skladu s strokovnimi priporočili ter morebitno možnostjo prenosa okužbe med zaposlenimi ter s tem prenosa na naše stanovalce, redno tedensko izvajamo testiranje zaposlenih s HAT na Covid-19. Trenutno ne beležimo okužb pri zaposlenih.

Tudi v nadalje bomo intenzivno spremljali morebitne simptome povezane s Covid-19 pri vseh stanovalcih in zaposlenih ter ravnali v skladu s vsemi že uvedenimi preventivnimi ukrepi.

V imenu vseh stanovalcev in zaposlenih se zahvaljujem vsem za spoštovanje protokola obiskov, ki smo ga ponovno navedli v obvestilu dne 19.03.2021.

Verjamemo, da bomo z vašim zaupanjem v naše strokovno in kakovostno delo zmogli.

JASMINA TOMAŽIČ, DIREKTORICA

Ilirska Bistrica, 23.03.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci!

Ponovno vas naprošamo skladno z obvestilom z dne 03.02.2021, da zaradi še vedno velike možnosti vnosa bakterijske okužbe Covid-19 v naše domovanje striktno in odgovorno držite naslednjih navodil:

 • OBISKOVALCI ŠE VEDNO VSTOPAJO SAMO SKOZI GLAVNI VHOD Z VEDNOSTJO RECEPTORJA (zaradi podpisa izjave in sledljivosti vstopa v dom).
 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo 2x na teden pri posameznem stanovalcu.
 • Priporočen čas obiskov je vsak dan od 9.  do 11. ure  in od 14. do 17. ure.
 • V več posteljni sobi stanovalca naj bo obisk največ pol ure. V več posteljni sobi bo lahko samo en obiskovalec. V primeru, da sočasno prideta dva, bo moral drugi počakati v recepciji doma.
 • Priporočamo, da so ob lepem vremenu obiski s stanovalci zunaj, oziroma v dnevnih prostorih (skupni prostori v bivalnih skupinah in oddelkih, dvorana)

Obiski so omogočeni ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov in previdnostjo vseh.

V prostorih Doma starejših občanov Ilirska Bistrica je obvezno nošenje obrazne maske, ki jo dobite v domu in redno razkuževanje rok.

Hvala za vašo odgovornost pri izvajanju vseh uvedenih ukrepov. Le tako bomo stopili v bolj pozitivno in varno prihodnost.

VODSTVO DOMA

Ilirska Bistrica, 19.3.2021

Spoštovani svojci in obiskovalci,

Trenutna situacija v domu je stabilna. Po načrtu, ki ga je na podlagi strategije cepljenja sprejela vlada RS v začetku decembra 2020, smo v našem domu cepili stanovalce in zaposlene ki  niso bili okuženi z virusom SARS-CoV-2 (z dvema odmerkoma cepiva proti virusu SARS-CoV-2 bo cepljenje zaključeno v tem tednu). Cepljenih je bilo 85 stanovalcev (97%) in 52 zaposlenih (53%).

31.12.2020 smo zaprli rdečo cono na Vidmu in do današnjega dne nimamo novih okužb ne  pri stanovalcih niti pri zaposlenih. Zaposleni se po navodilih Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje testiramo enkrat na teden.

V ponedeljek, 01.02.2021 smo na ožjem strokovnem timu  sprejeli odločitev o delnem sproščanju obiskov, ki se začne v petek, 05.02.2021 po naslednjem protokolu:

 • OBISKOVALCI ŠE VEDNO VSTOPAJO SAMO SKOZI GLAVNI VHOD Z VEDNOSTJO RECEPTORJA (zaradi podpisa izjave in sledljivosti vstopa v dom).
 • Obiski so omejeni na eno zdravo osebo 2x na teden pri posameznem stanovalcu.
 • Priporočen čas obiskov je vsak dan od 9.  do 11. ure  in od 14. do 17. ure.
 • V več posteljni sobi stanovalca naj bo obisk največ pol ure. V več posteljni sobi bo lahko samo en obiskovalec. V primeru, da sočasno prideta dva, bo moral drugi počakati v recepciji doma.
 • Priporočamo, da so ob lepem vremenu obiski s stanovalci zunaj, oziroma v dnevnih prostorih (skupni prostori v bivalnih skupinah in oddelkih, dvorana)

Obiski so omogočeni ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov in previdnostjo vseh. V prostorih Doma starejših občanov Ilirska Bistrica je obvezno nošenje obrazne maske, ki jo dobite v domu in redno razkuževanje rok.

Spoštovani obiskovalci, tudi mi si želimo časa, v katerem smo živeli pred okužbo z virusom SARS-CoV-2. Čas je drugačen, mi pa potrebujemo postopno prilagajanje na drugačnost. Vsi dodatni ukrepi so namenjeni zaščiti pred vnosom virusa, zato vas prosimo, da upoštevate vsa navedena priporočila in usmeritve. Prosimo, da z njimi seznanite tudi znance in druge obiskovalce.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo.

Nadja Vidmar                                                                                     Jasmina Tomažič

strokovna vodja                                                                                 direktorica

Zahvaljujemo se vam za vrnjene izpolnjene vprašalnike o zadovoljstvu. Če je še kdo pozabil, lahko izpolnjen vprašalnik pošlje do 10.02.2021.

Ilirska Bistrica, 03.02.2021
Voscilo1
Spoštovani svojci in obiskovalci,

Za vami sta dva dolga meseca, odkar ne morete v domu obiskati svojih bližnjih.
Za nami sta dva težka meseca podaljšanih delovnikov, načrtovanj in usklajevanj delovnih procesov, s ciljem preprečevanja vnosa in širjenja virusa COVID-19 v našem domovanju.
Kljub trudu, spoštovanju varovalnih ukrepov, uporabe vseh ustreznih zaščitnih sredstev, nas je virus premagal in vstopil v naš dom.
Večina stanovalcev je okužbo virusa prebolela ali jo preboleva brez večjih zdravstvenih težav.

Zavedamo se, da vpliv prepovedi obiskov negativno vpliva na psihično stanje starostnika in da so potrebe po stikih s svojci bistvenega pomena. Delovni proces smo usmerili v zaščito stanovalcev in zaposlenih pred okužbo s corona virusom in v psihosocialno podporo stanovalcem.

Oblikovali smo protokol obiskov, ki upošteva vse varnostne ukrepe pred okužbo in omogoča varno srečanje s stanovalcem:

 • Obiski so možni samo po predhodni najavi na telefon 05 7140 813 za glavno stavbo in 070 507 992 za oba prizidka. Obiski so trenutno omogočeni od ponedeljka do petka.
 • Obiskovalci vstopate v prilagojen prostor za obiske skozi zadnja vrata dvorane (za glavno stavbo po usmeritvenih tablah obiski).
 • Obiskovalci prizidka 1 in prizidka 2 pridete pred vhod prizidka 1 (usmeritvene table).
 • Prosimo, da vstopate ob dogovorjeni uri, ko bo prostor razkužen in prezračen.
 • Obiski so omogočeni največ 1x na teden pri posameznem stanovalcu dobre pol ure.
 • Po predhodnem dogovoru bodo omogočeni obiski pri zelo bolnih stanovalcih v sobah.
 • Pri stanovalcih, ki zaradi omejevalnih ukrepov potrebujejo psihosocialno podporo svojcev, ki bi imela pozitiven vpliv na zdravje in počutje stanovalca, bodo omogočeni obiski po dogovoru s strokovnim timom doma.

Obiski so omogočeni ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov in previdnostjo vseh.

Po informacijah Ministrstva za zdravje, načrtujemo cepljenje stanovalcev in zaposlenih v začetku prihodnjega leta. Pričakujemo, da bo delež cepljenih stanovalcev poroti covid-19 najmanj tak kot pri cepljenju proti gripi, slabih 70%. Za stanovalce, ki zaradi zdravstvenega stanja ne morejo izraziti svoje volje za cepljenje, vas bomo za soglasje poklicali po telefonu.

Svoje strokovno priporočilo o cepljenju vam namenja tudi zdravnica Barbara Dekleva, ki vsakodnevno spremlja zdravstveno stanje stanovalcev in sodeluje pri organizaciji in načrtovanju dela pri okuženih stanovalcih.

S cepljenjem proti virusu SARS CoV-2 želimo preprečiti širjenje virusa in zaščititi zdravje stanovalcev, zmanjšati potrebo po bolnišnični oskrbi in zmanjšati umrljivost zaradi te bolezni. Pričakujemo, da bo cepivo na voljo v prvih mesecih leta 2021. Cepljenje bo brezplačno. Cepljenje se svetuje vsem, tudi ljudem, ki so že preboleli okužbo s covid – 19, saj je pridobljena imunost po okužbi kratkotrajna. Več informacij glede cepiva in cepljenja lahko najdete na spletni strani NIJZ-ja, www.nijz.si.

                                                   Barbara Dekleva, dr.med.spec.druž.med.

Spoštovani svojci in obiskovalci, zahvaljujemo se vam za razumevanje, upoštevanje vseh zaščitnih ukrepov za preprečevanje vnosa okužb v dom in upoštevanje pripravljenega protokola ob  vašem obisku v domu. Hvala vam za vsa podporna pisma, izrečene besede in vzpodbudo vsem zaposlenim pri delu in življenju s stanovalci.
Za nami je težko leto, pred nami pa novo leto 2021.
DSO-cestitka

OBVESTILO

Posredujemo vam informacije na dan, 12.11.2020:

 • 11.2020 so bili odvzeti 103 brisi pri stanovalcih, od teh so bili 3 pozitivni.
 • 3 stanovalci, pri katerih je bila potrjena okužba s COVID-19 so bili 06.11.2020 preseljeni v rdečo cono Doma na Vidmu.
 • 09.11.2020 je bilo odvzetih 55 brisov pri stanovalcih, od teh je 11 pozitivnih in 40 brisov pri zaposlenih, od teh je 5 pozitivnih.
 • 09.11.2020 je bil en stanovalec iz rdeče cone zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja odpeljan v SB Izola, ki je žal včeraj preminil. Ena stanovalka se je istega dne vrnila iz rdeče cone v dom.
 • V torek 10.11.2020 se je dodatnih 14 stanovalcev vrnilo iz Rdeče cone na Vidmu v dom, od 11 stanovalcev, ki so bili včeraj pozitivni, se jih je 10 preselilo v rdečo cono, en stanovalec ostaja v domu.
 • Danes se iz rdeče cone vračata v dom še dva stanovalca.
 • Trenutno ostaja na Vidmu 19 stanovalcev.

Večina stanovalcev se počuti dobro in ne potrebuje dodatnih zdravstvenih storitev.

Nadja Vidmar                                                                                        Jasmina Tomažič

strokovna vodja                                                                                     direktorica

Ilirska Bistrica, 12.11.2020

OBVESTILO

Posredujemo vam informacije iz našega doma na dan, 04.11.2020:

 • 11.2020 je bilo skupaj odvzetih 88 brisov, od teh so bili pri stanovalcih 4 brisi pozitivni, pri zaposlenih vsi negativni.
 • 4 stanovalci, pri katerih je bila potrjena okužba s COVID-19 so bili včeraj popoldne preseljeni v rdečo cono Doma na Vidmu. Vsi stanovalci se počutijo dobro.
 • Danes so bili odvzeti 4 brisi pri stanovalcih in 2 pri zaposlenih.

Do danes pri stanovalcih ni nobenih simptomov, ki bi nakazovali sum na okužbo s COVID-19. Služba zdravstvene nege in oskrbe spremlja njihovo zdravstveno stanje in ob morebitni spremembi obvesti zdravnico.

Po elektronski in navadni pošti nam svojci, prijatelji in drugi obiskovalci našega doma posredujete pisma podpore, ki jih je v tem času še kako dobro prebrati.

Po telefonu nam sporočate, da delamo dobro in strokovno, da naš trud ni zaman, saj je stanje v domu kljub okužbam pod nadzorom. Procesi dela potekajo po načrtu in ob maksimalnem upoštevanju vseh varovalnih ukrepov.

Poleg zdravstveno negovalnega in oskrbnega  kadra, ki na oddelkih skrbi za dobro počutje stanovalcev, se postopoma vključuje tudi strokovni kader s psihosocialno podporo.

Hvala vam za podporo in zaupanje v naše delo.

Skupaj nam bo uspelo.

Nadja Vidmar                                                                                        Jasmina Tomažič

strokovna vodja                                                                                     direktorica

Ilirska Bistrica, 4.11.2020

OBVESTILO

Posredujemo vam informacije iz našega doma na današnji dan, 02.11.2020:

 • Včeraj, 01.11.2020 je bilo v domu odvzetih 81 brisov na COVID-19 (pri stanovalcih in zaposlenih) in vsi brisi so bili negativni.
 • Danes, 02.11.2020 je bilo skupaj odvzetih 88 brisov, rezultate brisov bomo objavili jutri.
 • 16 stanovalcev, pri katerih je potrjena okužba s COVID-19 je danes preseljenih v rdečo cono Doma na Vidmu, v skladu s Kriznim načrtom postavitve izolacijske rdeče cone. Vsi stanovalci se počutijo dobro.

Do danes pri stanovalcih ni nobenih simptomov, ki bi nakazovali sum na okužbo s COVID-19. Zdravstveno negovalna služba spremlja zdravstveno stanje vsakega stanovalca in ob vsaki morebitni spremembi obvesti zdravnico.

Ostanimo zdravi.

Nadja Vidmar, strokovna vodja

Ilirska Bistrica, 2.11.2020

OBVESTILO

Spoštovani svojci, prijatelji in ostali obiskovalci.
Že od proglašene prve epidemije COVID-19 v mesecu marcu smo se skupaj z zaposlenimi uspešno trudili za preprečitev virusne okužbe COVID-19 v naše domovanje. V četrtek smo pri eni izmed stanovalk zaznali simptome, ki so nakazovali na virusno okužbo. Žal, je bila v petek potrjena prva okužba s COVID-19 pri stanovalki. V skladu z mnenjem epidemiološke službe ter ostalimi strokovnimi smernicami smo takoj vzpostavili tako rdečo kot sivo cono za celotno naše domovanje. Da bi preprečili nadaljnje morebitno širjenje okužbe s COVID-19 med naše stanovalce in zaposlene smo izvedli v petek obsežno testiranje obojih. Danes v dopoldanskem času pa smo prejeli rezultate, ki so potrdili nadaljnjih 15 okužb pri sicer povsem brez simptomatskih stanovalcih. Pri zaposlenih ni bilo potrjenih okužb. Danes smo nadaljevali s testiranjem pri vseh potencialno okuženih stanovalcih in zaposlenih. Na izvide brisov še čakamo.
Spoštovani svojci, obveščamo vas, da se vsi stanovalci okuženi z virusno okužbo COVID-19 počutijo dobro in še nadalje ne beležimo večjih odstopanj. V skladu z pripravljenim kriznim načrtom ob zaznanem večjem številu okuženih stanovalcev smo v sodelovanju z županom Občine Ilirska Bistrica pripravili ustrezne prostore za selitev okuženih stanovalcev v Dom na Vidmu. Tako bomo jutri v dopoldanskem času selili stanovalce v ta prostor. Zagotovljeno jim bo vse, kar je potrebno za dostojanstvo posameznika, zanje pa bo skrbelo naše strokovno osebje.
Skupno si želimo čimprejšnje zajezitve prenosa okužbe tako na stanovalce kot zaposlene zato, dosledno izvajamo vse uvedene ukrepe. Hvala za vaše zaupanje v naše strokovno in kakovostno delo. Skupaj nam bo zagotovo uspelo.
DIREKTORICA
JASMINA TOMAŽIČ
Ilirska Bistrica, 1.11.2020

OBVESTILO ZA JAVNOST

Spoštovani,

Včeraj v dopoldanskem času smo bili uradno obveščeni o okužbi s Covid-19 pri naši zaposleni delavki.

V skladu s strokovnimi priporočili ter morebitno možnostjo prenosa okužbe med zaposlenimi ter s tem prenosa na naše stanovalce, smo se odločili, da izvedemo testiranje na Covid-19 za vse zaposlene.

Z velikim veseljem vas obveščamo, da ni bila potrjena virusna okužba s Covid-19 pri NOBENEM OD ZAPOSLENIH. Hkrati vas obveščamo, da se naši stanovalci počutijo dobro ter, da bomo tudi v nadalje intenzivno spremljali morebitne simptome povezane s Covid-19 pri vseh stanovalcih in zaposlenih ter ravnali v skladu s vsemi že uvedenimi preventivnimi ukrepi.

V imenu vseh stanovalcev in zaposlenih se iskreno zahvaljujem za vso pomoč ob včerajšnjem dogajanju županu Občine Ilirska Bistrica, Civilni zaščiti za Ilirsko Bistrica, poveljniku Štaba CZ za notranjsko in Zdravstvenemu domu Ilirska Bistrica.

Prav posebno zahvalo pa namenjam dragim svojcem naših stanovalcev, ki so dneve negotovosti spremljali zelo razumevajoče ter zaupanjem v naše delo.

JASMINA TOMAŽIČ, DIREKTORICA

Ilirska Bistrica, 18.10.2020

OBVESTILO O PONOVNI PREPOVEDI OBISKOV

Svojce in vse obiskovalce obveščamo, da smo v Domu starejših občanov Ilirska Bistrica v skladu z mnenjem regijskega tima za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 zaradi ponovnega naraščajočega števila okuženih na območju Ilirske Bistrice in s tem varovanja zdravja stanovalcev, zaposlenih in njihovih družin sprejeli odločitev POPOLNE PREPOVEDI OBISKOV z dnem 10.10.2020.

Prepoved velja do preklica.

Za vse informacije o počutju stanovalcev smo vam na voljo na telefonski številki 05/714 08 00 (recepcija Doma), kjer vam bo telefonist vezal posamezno oddelčno medicinsko sestro.

Lahko pa pokličete na telefonsko št. 05/714 08 30, oglasila se vam bo telefonska tajnica, ki vam bo podala nadaljnje informacije (vnos interne št. sobe svojca), da boste lahko komunicirali z vašim dragim svojcem. Prosimo, da ob tem počakate na prevezavo klica. 

Ustrezno ukrepanje je primarna skrb, naloga in obveza vseh izvajalcev storitev za starejše s ciljem zaščite zdravja naših stanovalcev, ki spadajo v najranljivejšo in s tem ogroženo populacijo, zato SE VAM OB UVEDENEM UKREPU ZAHVALJUJEMO ZA VAŠE ZAUPANJE IN RAZUMEVANJE.

Ilirska Bistrica, 09.10.2020

  Jasmina Tomažič
Direktorica


*Če kdo želi prejemati obvestila in vabila po e-pošti, naj to sporoči na naslov:
nadja.vidmar@dso-ilb.si