Predstavitev

Dobrodošli

Na stičišču poti med Trstom, Reko in Ljubljano, ob številnih žuborečih vodnih izvirih in vznožju obsežnih snežniških gozdov leži mesto Ilirska Bistrica, ki ima bogato kulturno-zgodovinsko preteklost. Nad samim mestom, nekoliko odmaknjen od mestnega vrveža, a dovolj blizu centru mesta, trgovinam, cerkvam, zdravstvenemu domu in avtobusni postaji,  stoji Dom starejših občanov Ilirska Bistrica.

Dom je odprl svoja vrata prvim stanovalcem v oktobru leta 1991. S prizidkoma, ki smo ju odprli leta 1997 in 2001 z eno in dvoposteljnimi garsonjerami zagotavljamo višji bivalni standard in sledimo potrebam, ki jih imajo stanovalci Doma današnjega časa.

Dom starejših občanov je kombiniran socialno varstveni zavod, ki v svojo popolno oskrbo sprejme 231 stanovalcev, dnevni center pa sprejme 15 oseb.

129 zaposlenih delavcev, organiziranih v službe zdravstvene nege in oskrbe, strokovni, finančno računovodski, prehranski, splošno tehnični in integrirani enoti varstva oseb s posebnimi potrebami.

Da bi se stanovalci prijetno počutili in bolje znašli, smo v hiši oblikovali prostorsko manjše in vsebinsko zaokrožene celote, kjer delo opravljajo stalni timi.

Za prosti čas so stanovalcem na voljo dnevni prostori po oddelkih, večnamenska dvorana (namenjena druženju ob kaminu, kino predstavam, prireditvam), bife, knjižnica, kapela, park nad Domom, terasa, urejeni zunanji prostori…

Okolica Doma je lepo urejena, ima mnogo prostorčkov  s klopcami in terasami, v parku, ki je nad Domom, pa lahko uživate v lepem razgledu na celotno mesto in okolico.

Slogan našega Doma je Ohranitev dostojanstva in dobro počutje stanovalcev in k temu poslanstvu smo zavezani vsi zaposleni.

Naša skrb za ljudi  in vaše sodelovanje nas bo vodilo v medsebojno sožitje.

Vabimo vas, da nas obiščete!